Heeft u al zonnepanelen? Subsidie aangevraagd?

Subsidie zonnepanelenMet het installeren van zonnepanelen ga je niet alleen besparen op je portemonnee maar je je houd ook nog eens rekening met het milieu. En dat is zeker belangrijk, we willen immers allen dat onze kids opgroeien in een gezondeomgeving. Gelukkig is de regering het hier ook mee eens en geeft bijgevolg subsidie voor zonnepanelen.

Subsidie zonnepanelen


Er is thans spijtig geen subsidie meer leverbaarvoor zonnepanelen. De regering will het wel met genoegen blijven bevorderen om zonnepanelen te laten zetten. Daardoor is het wel geoorloofd om de BTW retour te krijgen van de aankoop. Voor een zonneboiler is er gelukkig wel een landelijke subsidie ter hoogte van € 650,-.

Gelukkig is er bovendien meer. (Op het moment dat je meerdere acties onderneemt ter bevordering van het duurzamer maken van je pand, dan kent de overheid nog meer subsidie toe.

Een kort voorbeeld: Stel je laat zonnepanelen inclusief een zonneboiler zetten en je laat tevens nog eens de spouwmuren isoleren. Op dat moment voldoe je aan de eisen om je pand duurzamer te maken.

Dan kun je namelijk ook de BTW van de zonnepanelen terug vragen, 650 euro voor de boiler en er is nog eens een landelijke subsidie voor het isoleren. Indien je dit zou laten doen dan heb je jouw belegging binnen anderhalf, twee jaar terug verdiend.

Friese subsidie


Woon je in Friesland dan heb je nog meer geluk. Daar heeft de gemeente thans ook nog een subsidie voor duurzaamheid beschikbaar. Indien je bovenstaande zou laten uitvoeren dan is (website) de de tijd dat je het terug verdient nog een kleine zes maanden tot een jaar. Gemeentelijke subsidie Friesland spant dan wel de kroon als wij we het over subsidies hebben. Doch er zijn nog een aantal andere gemeenten in Holland die ook een extra subsidie kunnen verlenen voor zonnepanelen.

Wanneer je wil weten of de gemeente waarin je woont er ook aan mee doet, is het raadzaam om contact op te nemen met de gemeente.

Zonnepanelen vergelijken


Ingeval je besloten hebt om zonnepanelen te laten aanbrengen, dan is het verstandig om eens te gaan vergelijken. De tarieven kunnen nog wel eens aanzienlijk verschillen. Een prima en vertrouwde website om zonnepanelen te vergelijken is www.zonnepanelen-vergelijken.com Je vult het aanvraagformulier in en in 24 uur krijg je tot wel 6 offertes van specialisten uit je eigen gebied ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *