Ouderdomsvlekken behandel je zo

Er bestaan veel cremes en zalfjes voor pigmentvlekken, je kent ze wel, die bruine vlekjes op je huid. Maar er zijn ook waardevolle huismiddeltjes die de inspanning waard zijn om een keertje uit te testen.
wat is een ouderdomsvlek

Opgehoopt pigment


De kenmerken van een ouderwordende huid zijn niet louter rimpels. Pigmentvlekken, ook wel ouderdomsvlekken of levervlekken genoemd, kunnen net zo goed je leeftijd verraden. Door een concentratie van pigment ontstaan de donkere vlekjes. Meestal krijg je er pas last van na je veertigste, hoewel op jongere leeftijd het ook al kan voorkomen, afhankelijk van je zongedrag en aanleg.

Voorkomen is beter


Pigmentvlekken krijg je het meest op plekken van het lichaam die het meeste zon zien. Je gezicht, je handen, je onderbenen en je hals en borst. Deze pigmentvlekjes zijn te vermijden door je goed te beschermen tegen UV-stralen van de zon met een anti-zonnebrandcreme. En niet uitsluitend als de zon schijnt, maar iedere dag.

Behandeling van ouderdomsvlekken


Als je de vlekjes eenmaal hebt, dan zijn er diverse dingen die je er aan kunt doen. Naast de ettelijke middeltjes die je bij de apotheker kunt aanschaffen en de dure laserbehandelingen kun je ook deze huismiddeltjes weleens uitproberen. Of ze helpen is afhankelijk van hoe groot, diep en hoe lang de vlekjes er al zitten. Maar, baat het niet dan schaadt het niet moet je maar denken.


Komkommer
Gebruik plakjes komkommer of komkommersap om op de pigmentvlekken te leggen of smeren. Komkommer heeft blekende eigenschappen.

Citroensap
Pers een citroen uit en breng het één of twee keer per dag op de vlekken aan. Laat een half uurtje intrekken en spoel het daarna af. Je kunt wat honing toevoegen aan het citroensap. Citroensap droogt je huid een beetje uit en honing hydrateert. Je moet dit een aantal weken doen voor je resultaat ziet.

Ui en appelazijn
Blend een ui fijn tot pulp. Doe de pulp in een katoenen doek of zeef en duw het sap bekijk het hier er uit. Meng het sap met appelazijn en breng het aan op de donkere plekjes.

Olijfolie en azijn
Meng wat olijfolie en zijn en dep hiermee de plekjes. Laat een half uur intrekken en spoel het daarna af met lauwwarm water.

Knoflook
Snij een knoflookteen door midden en wrijf de binnenkant over de pigmentvlekjes. Als je dat regelmatig doet zou je goede resultaten moeten zien. Of het ook lekker ruikt, weet ik niet.

Paardenbloemenmelk
Je weet wel, dat witte sap dat zich in de holle stengel van de paardenbloem bevindt. Gelukkig kun je het in een flesje kopen. Je kunt het twee keer per dag op de vlekjes aanbrengen.

Karnemelk en tomatensap
Meng karnemelk en tomatensap en breng het aan op de vlekken.

(Bron: plusrubriek.nl)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *