Zonneblaasjes vlot en veilig voorkomen en behandelen.

Zo'n 15% van de personen in Nederland heeft er wel eens hinder van; Zonneuitslag. Op welke manier herken je de symptomen en hoe kun je zonneallergie snel en doeltreffend verzorgen?

Zonneuitslag

Mensen met een zonneallergie hebben een immunologische reactie op zonlicht. De veroorzakers kunnen bijzonder uiteenlopend zijn, maar worden vrijwel altijd veroorzaakt door blootstelling aan zonlicht. Elk persoon reageert hier anders op, maar veelal uit het zich in kleine zonneblaasjes, jeukerigheid en irritatie. Karakteristiek voor zonneallergie is dat uitsluitend de aan de zon blootgestelde delen van de huid een reactie tonen. Als je last hebt van zonneblaasjes en huiduitslag, nadat je een periode in de zon gezeten hebt, dan heb je waarschijnlijk zonneallergie.

Gemiddeld duren de verschijnselen van zonneallergie zo’n 2-3 dagen en daar trekken deze gaandeweg weg. Zonneblaasjes en andere symptomen van zonneallergie zijn hinderlijk maar gelukkig goed te voorkomen en te behandelen. (lees verder...) Voorkomen van zonneallergie is uiteraard beter dan genezen. Dit doe je door je huid niet bloot te stellen aan de zon, maar in de praktijk blijkt dit toch vaak lastig. Er zijn hele goede middelen op de markt die je huid beschermen tegen de zon en specifiek voorkomen dat je last krijgt van zonneallergie.

Mocht je lijf toch symptomen van zonneallergie vertonen, zorg dan dat je tijdelijk niet meer in de zon komt. Gebruik bodylotion (eventueel aparte voor zonneallergie) en gebruik eventueel kalmerende huidproducten die calamine bevatten. Bij serieuze klachten en verbranding is het verstandig om een huisarts te consulteren. Ingeval je dikwijls last hebt van zonneallergie, dan kun je vragen om een doorverwijzing naar een dermatoloog.

Jammer genoeg heeft zonneuitslag een groot scala aan oorzaken en varianten. Zo is het mogelijk dat bij gebruik van bepaalde geneesmiddelen zoals antibiotica of cosmetische cremes je plotselinge zonneallergie krijgt, terwijl je hier normaal gesproken geen last van hebt. Lees hier meer over het voorkomen, de verschijnselen en het behandelen van zonneuitslag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *